zaterdag 5 november 2011

Rogue (2007)


Regie : Greg McLean
Genre : Thriller / Horror
Acteurs : Michael Vartan, Radha Mitchell, Sam Worthington, John Jarratt, Mia Wasikowska,...
Speelduur : 93 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt0479528

Halloween time! Moe van de spoken, de serial killers, de vampiers en de weerwolven? Waarom dan niet eens een krokodil? McLean maakte in 2005 reeds een opgemerkt debuut met Wolf Creek, waarin enkele rondreizende jongeren onder handen genomen worden door een sadistische psychopaat. Met Rogue neemt McLean risico's want eerdere krokfilms, zoals Lake Placid en Black Water, werden door het publiek gejoeld. Naar mijn mening is het missie geslaagd. Zonder een meesterwerk te zijn, is Rogue één van de beste krokfilms geworden.

Pete maakt recensies voor toeristische gidsen. Hij komt aan in een slaperig Australisch dorpje en neemt deel aan een toeristisch uitstapje in de wilde natuur. Het bootje, met Kate als toeristische gids, gaat op crocodile spotting. Het gaat allemaal goed, tot ze een lichtsignaal zien die van verder op de rivier komt. Kate, geroepen door morele plicht besluit een ommetje te maken om te zien of niemand hulp nodig heeft. Plots wordt het bootje geënterd door een enorme krokodil en komen de toeristen op een klein eilandje vast te zitten. Terwijl het stijgen van het water dreigt en het vallen van de nacht eraan komt, zoeken ze hopeloos om een manier om op het vasteland te raken... en dat kan niet zonder door het water te gaan.

McLean weet hoe hij een thriller in elkaar moet steken. Eerst relaxed beginnen met mooie natuurbeelden en een opbouw, waarin weinig gebeurt maar die toch de aandacht blijft opeisen. Vanaf het moment dat ze op hun eilandje raken is het gedaan met chillen... de spanning stijgt met een graad en de doodsbedreiging is duidelijk aanwezig. Het wordt nergens bijzonder goor en McLean doet geen controversiële dingen maar zijn film verslapt niet en eindigt met een billenknijpende laatste 15 minuten. Zeer de moeite waard en één van de beste krokodillen-movies die ik heb gezien.

Vinny's Rating : 7/10

Geen opmerkingen: