donderdag 27 december 2012

Ted (2012)


Regie : Seth MacFarlane
Genre : Komedie
Acteurs : Mark Wahlberg, Mila Kunis, Giovanni Ribisi,...
Speelduur : 106 min
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt1637725/

Ondanks de aanwezigheid van een koddige teddybeer is dit GEEN film voor kinderen. Hou hen thuis, of kies liever voor de Pixar film "Brave", want hier zullen ze toch niks van snappen. Hoe kan het ook anders met een drugsrokende, hoerenlopende en grofgebekte beer. 

Door een kinderwens kwam Ted in John Bennetts leven toen hij nog een kind was. De beer groeide verder op met hem tot in zijn volwassen leven. Beiden zijn allerbeste buddies. John heeft ook al enkele jaren een vriendin, Lori, die zich echter mateloos stoort aan hun puberale gedrag wanneer ze samen zijn. Van zodra Lori weg is, zetten ze duchtig de bloemetjes buiten. Hun fascinatie voor Flash Gordon kent geen limieten. Maar John wil verder in zijn volwassen leven en Lori zet hem onder druk om Ted de flat uit te krijgen. Samen zoeken ze een job voor Ted. Intussen komt de populaire teddy in het vizier van een teddybeerfetisjist en zijn halve gare zoon...


De pis en kakhumor zal niet iedereen in de smaak vallen, maar de grappen volgen elkaar in sneltempo op en al die onzin, van de Flash Gordon fuif tot het optreden van John in een Nora Jones spektakel, kan makkelijk door de beugel. Ook van de leuke Ted zelf, die hier prachtig geanimeerd wordt, slikt men de grove grappen gemakkelijk door. Soms buitengewoon grof, doch enorm vermakelijk.

Rating : 7,5/10

Geen opmerkingen: