zaterdag 30 januari 2010

The Ambulance (1990)

Regie : Larry Cohen
Genre : Thriller
Acteurs : Eric Roberts, James Earl Jones, Megan Gallagher, Janine Turner, Eric Braeden,...
Speelduur : 91 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt0099026

Nogal 's een tijdje dat ik nog een buis heb uitgedeeld, maar die verdient het toch wel. Wat een belachelijke film zeg. Het idee erachter was wel goed. De uitwerking echter zorgt dat de spanning nihil is.

Josh Baker ziet voor de zoveelste keer een mooie vrouw op straat. Ditmaal gaat hij haar aanspreken. Hij versiert haar, maar plots valt ze bewusteloos op het trottoir. Een ambulance duikt op en ze wordt naar de kliniek gebracht. Althans, zo lijkt het. Wanneer Baker met zijn bos bloemen naar de kliniek gaat, blijkt dat geen enkele ambulance haar binnenbracht. Met andere woorden : ze is verdwenen. Baker praat over het voorval aan de kamergenote van de vrouw, en niet veel later verdwijnt ook zij. Nu kan hij enkel nog naar de politie toe. Daar wordt hij aanzien voor iemand met waanideeën... Hij besluit om zelf op zoek te gaan naar deze ambulance, die mensen ontvoert voor mysterieuze doeleinden.

Eric Roberts is erg vervelend, met zijn lange nekhaar en zijn haantjesgedrag. Voeg daar nog een hoop absurditeiten in het verhaal aan toe en je krijgt een vrij dwaze B-film. Een hoger budget en wat meer mysterie rond die ambulance hadden de film volgens mij op een hoger niveau kunnen tillen.

Vinny's Rating : 4/10


Geen opmerkingen: