woensdag 16 december 2009

The Stepfather (1987)


Regie : Joseph Ruben
Genre : Thriller
Acteurs : Terry O'Quinn, Jill Schoelen, Shelley Hack, Charles Lanyer, Stephen Shellen,...
Speelduur : 89 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt0094035

Onlangs kreeg de cultfilm "The Stepfather" een remake, die lauw onthaald geweest is. De meeste critici waren van mening dat niemand kan tippen aan de ijzige rol van Terry O'Quinn.

De film begint sterk en grijpt naar de maag. Een man wast zijn bebloede handen af en verlaat kalmpjes een huis. Wanneer hij de leefruimte voorbijgaat, zie je dat hij een heel gezin vermoord heeft. Hij neemt een andere identiteit aan en zoekt een ander gezin op, in zijn obsessieve zoektocht naar het perfecte gezin. Een jaar later is Jerry Blake de huisvader van een gezin bestaande uit Susan en haar opstandige dochter Stephanie. Hoewel Blake er alles aan doet om sympathiek over te komen, kan Stephanie het maar niet vinden met deze veel te gelikte heer. Ze vertelt haar zorgen aan haar vriend en psychiater Dr. Bondurant. Op een dag is ze getuige van een ongecontroleerde woede-aanval van Blake, en begint hem te linken aan de bloedige moorden. Maar als er één ding is dat je best niet doet, dan is het Blake kwaadmaken...

Als thriller is "Stepfather" vrij standaard, met een sterke Terry O'Quinn als verleidelijke middle-class killer. Een steun en toeverlaat voor eenzame weduwen en een ideale vader voor zoon of dochterlief. En hij weet hoe hij deze dubbelzinnigheid moet brengen. De suspense bouwt zichzelf traagjes op, en het is al ver voor het einde duidelijk, van welke aard de climax zal zijn. Op sommige momenten wordt het tergend spannend, en op andere wacht men tergend op wat spanning. Ondanks het gebrek aan verrassingen, een te trage opbouw en vaak onsamenhangende situaties, is "Stepfather" best aangenaam tijdverdrijf.


Vinny's Rating : 6/10

Geen opmerkingen: