zaterdag 15 januari 2011

Charlie St. Cloud (2010)


Regie : Burr Steers
Genre : Drama
Acteurs : Zac Efron, Amanda Crew, Kim Basinger, Charlie Tahan, Ray Liotta,...
Speelduur : 99 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt1438254

Slome Zac Efron film. De hele film blijft een vrij saai tempo aanhouden waardoor de belangstelling stilaan wegebde en er vrij weinig boeiends overschoot. "17 again" was in dat opzicht toch veel leuker.

Charlie is een succesvolle student, die deelneemt aan zeilwedstrijden. Zijn ouders steunen hem in alles. Tot op de dag dat hij zijn jonge broertje Sam verliest in een auto-ongeluk. Ook Charlie's hart stond even stil. Na zijn ontwaken ziet hij de geest van Sam, en belooft hem om hem dagelijks te gaan opzoeken in het kerkhof. Vijf jaar gaan voorbij, en Charlie vervult nog steeds zijn belofte, tot hij een meisje ontmoet, Tess Carroll, op wie hij verliefd wordt. Het betekent dat als hij zijn leven wil verderzetten, hij ook de belofte moet breken die hij aan zijn broer maakte...

De ontwikkelingen zijn oninteressant, er spreekt weinig liefde en passie uit de romance tussen Charlie en Tess, en het sentimentele toontje verveelt vlug. Enkel de mooie beelden van Steers en een redelijke prestatie van Efron redden dit zeemzoeterig en zwak verhaal van de ondergang. Enkel Zac Efron diehards zullen hier nog iets aan hebben. Verder een film om vlug weg te spoelen.


Vinny's Rating : 4/10

Geen opmerkingen: