zaterdag 19 februari 2011

Prince of Persia : Sands of Time (2010)


Regie : Mike Newell
Genre : Avontuur / Fantasy
Acteurs : Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley, Alfred Molina,...
Speelduur : 116 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt0473075

Geen film die een blijvende indruk nalaat. Het is de zoveelste avonturenfilm, die zichzelf opblaast tot een artificieel spektakel met een overdaad aan CGI. Dat was ook al het geval met Clash of the Titans. Prince of Persia vind ik net een tikkeltje beter en biedt toch resultaten op het vlak van entertainment.

Dastan groeit op als weesjongen in het ver vervlogen Perziƫ. Hij wordt opgemerkt door de lokale koning die hem adopteert. Eenmaal volwassen is Dastan een moedige krijger geworden, die samen met zijn stiefbroers gebieden verovert voor de koning van Perziƫ. Ze bereiken het rijk van de mooie prinses Tamina. Ze is tevens de beschermvrouw van de "Dolk der Tijd" een object dat zijn bezitter toelaat om terug te keren in het verleden om bepaalde daden te veranderen. In het Perzische koninkrijk is er echter nog iemand die de Dolk begeert. Wanneer de koning vergiftigd wordt, steken de halfbroers de schuld op de bastaard Dastan. Hij moet vluchten en zijn onschuld bewijzen...

Mooi om zien maar een dom verhaal. Alles lijkt mogelijk en de held haalt het altijd op de meest onwaarschijnlijke manieren, tot zelfs tegen de zwaartekracht in. Tja, als alles kan, wat is er nog spannend? Ook Gyllenhaal overtuigt voor geen cent, met een uiterlijk die meer aan een bureaucraat doet denken dan aan een Perzische prins. Gelukkig wordt zijn vervelende aanwezigheid gecompenseerd door Gemma Arterton, die er lekker exotisch uitziet. Toch wel bizar dat een professioneel karakter-acteur als Ben Kingsley zijn talent verspilt aan een Disney film als deze. Twee keer zal ik die film niet bekijken.

Vinny's Rating : 5,5/10

Geen opmerkingen: