dinsdag 24 februari 2009

Fool's Gold (2008)



Regie : Andy Tennant
Genre : Komedie / Avontuur
Acteurs : Matthew McConaughey, Kate Hudson, Donald Sutherland, Alexis Dziena,...
Speelduur : 113 min.


Fool's Gold wil grappig en spannend zijn en wat krijgen we? Een saaie irriterende schattenjacht. Tennant is duidelijk niet in de leer gegaan bij Richard Donner's "Goonies", die in tegenstelling tot dit misbaksel, wél een opwindende film was. Ik heb niet veel zin om deze film te reviewen, want het is zoveel leuker om goede films te gaan commentariëren.

Finnegan is een schattenjager, die al een tijdje op zoek is naar de "Aurelia", een Spaans galjoen di e een kostbare schat vervoerde. Hij is ook aan het scheiden van zijn vrouw, Tess, die als stewardes werkt op de luxueuze yacht van Nigel Honeycutt, een miljonair. Finn vindt een spoor van de schat en overtuigt Tess om die te helpen vinden. Dankzij de sympathieke maar domme bimbo-dochter van Nigel, Gemma, raakt Finn aan boord van de yacht, en samen gaat het viertal op zoek naar de schat. Uiteraard zijn ze niet de enige die de schat op het spoor zijn. Ook Finn's mentor, Moe Smith en een lokale gangster, Bigg Bunny, zitten hen op de hielen...

"Fool's Gold" is een verspilling van talent. Het lijkt op een komedie-versie van "The Deep", dan zonder de humor wel te verstaan. De humor is bijdehand, dom, flauw en bracht geen enkele keer een glimlach tevoorschijn. En als een film dat niet kan, dan zijn er nog de personages, die op zijn best sympathiek zijn. Een temperamentloze McConaughey, die met brede glimlach en aanstekelijk enthousiasme het fortuin najaagt. Dan Kate Hudson, die duidelijk graag ruzie maakt, zich voortdurend ergert aan McConaughey en uiteindelijk bij hem blijft voor haar deel van het fortuin (niet uit liefde, al willen de filmmakers je dit wel doen geloven !!!!). De irriterende Alexis Dziena, wiens rol in deze film niet zo duidelijk is, werd gewoon gecast om domme dingen te zeggen. Dit zijn moeilijke beproevingen bij een film die dan toch bijna 2 uren duurt. Nu nog het avontuur. De actie beperkt zich tot niet meer dan duiken, weer bovenkomen, ruzie maken, duiken, weer bovenkomen, ruzie maken... Een film met zo weinig richting en inspiratie is teleurstellend. Het enige wat de film nog het kijken waard maakt zijn de mooie shots van de exotische locaties. McConaughey en Hudson zijn geen slechte acteurs, maar missen het komische talent om het geheel op een hoger niveau te brengen. Je hebt dan wel een mooie verpakking, maar hier is die zonder inhoud.


Vinny's Rating : 3/10

Geen opmerkingen: