maandag 25 mei 2009

El Nino de Barro (2007)


Engelse titel : The Mud Boy
Regie : Jorge Algora
Genre : Thriller / Drama
Actuers : Maribel Verdu, Juan Ciancio, Daniel Freire, Chete Lera,...
Speelduur : 101 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt0818123/

"Mud Boy" is de verfilming van waargebeurde feiten, die zich in Buenos Aires afspeelden in 1912. Toen terroriseerde een seriemoordenaar de stad met een reeks gruwelijke kindermoorden. De film van Jorge Algora vertelt ons het verhaal door de ogen van een kind, die een telepatische band met de moordenaar heeft. Dit thema is niet nieuw : "In Dreams" en "What Lies Beneath" gingen ook al in die richting.

Mateo woont samen met zijn moeder en Octavio, een politie-agent. Octavio is niet de vader van het kind leren we, en beiden kunnen het niet met elkaar vinden. Op een dag betaalt een fotograaf Mateo om te poseren samen met een jong meisje. Wanneer hij hem vraagt om haar jurk naar beneden te doen, begrijpt Mateo dat er iets niet pluis is. Intussen worden kinderen vermoord en afschuwelijk verminkt teruggevonden. Mateo ziet in visioenen hoe ze om het leven komen, maar vangt geen glimp op van de moordenaar. Commissaris Petrie, de politiechef, besluit om de visioenen van de jongen te gebruiken om zijn enquĂȘte vooruit te helpen, al begint hij twijfels te hebben over Mateo's onschuld in dit verhaal. Mateo zet hen op het spoor van de pedofiele fotograaf...

Het is een klassiek detectiveverhaal met valse pistes, kleine mysteries en een vrij monotoon en herhalend motief, die Algora heel de film lang volhoudt. Niet dat het verhaal niet interessant is. Hij vergeet het interessant te maken door te weinig wendingen te voorzien en door te weinig energie in de acteerprestaties en regie. Hij slaagt er dan wel weer in om een lugubere sfeer te scheppen met bruintinten, en pittige details rond de sadistische moorden. Een serial killer verhaal boeit altijd, en hier mag de regisseur zich gelukkig prijzen... Wie de moordenaar is, is hier minder belangrijk dan wat er met Mateo zal gebeuren, en dat is de hele (fictieve) tragedie waarmee hij de feiten romanceert.


Vinny's Rating : 6/10

Geen opmerkingen: