donderdag 21 mei 2009

Showdown in Little Tokyo (1991)


Regie : Mark L. Lester
Genre : Actie
Acteurs : Dolph Lundgren, Brandon Lee, Cary Hiroyuki-Tagawa, Tia Carrere,...
Speelduur : 76 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt0102915/

Ach, dit is zo een onpretentieuze film, met enkel als doel om non-stop actie te bieden voor de mannen. Vrouwen zullen dit haten : het machisme, de one-liners, het wraakverhaaltje. Ze zullen liever de TV inruilen voor wat kook- en strijkplezier. Ik spreek ook niet graag veel goeds uit over een genre dat geweld verheerlijkt en de wet van de sterkste als een deugd voorstelt. En toch is deze film entertainend en ietsje beter dan de honderd andere klonen.

Chris Kenner is een harde flik die de Aziatische onderwereld in de gaten houdt. Hij beheerst Oosterse gevechtskunsten, want hij leefde in Aziƫ tijdens zijn kinderjaren, waar zijn militaire vader geplaatst was. Wanneer brutale moorden de stad opschrikken, krijgt hij een sidekick toegewezen, Johnny Murata, die hem bijstaat in zijn strijd tegen de Yakuza. Hij ontdekt dat een lucratieve drughandel in voorbereiding is, en dat zijn vijand, Yoshida, ook degene is die in het verleden zijn ouders vermoordde...

Mark Lester, die in de jaren '80 succes oogstte met "Commando" (met Schwarzie) en in mindere mate "Class of 1984", toont dat hij gevoel heeft voor vloeiende actie en een voortreffelijke gevechtschoreografie. Alleen, het verhaal is erg zwak en de dialogen zijn er enkel om de stiltes tussen de actie op te vullen. De one-liners zijn kinderachtig en hebben betrekking op spiermassa, penislengte en vrouwen. De doorsnee filmganger zal zich, net als mij, aan al deze zaken storen... maar ik neem aan dat dit een film is die vooral gericht is op een iets minder kunstzinnig publiek :-)


Vinny's Movie Rating : 5/10

Geen opmerkingen: