zondag 24 mei 2009

Wishmaster (1997)


Regie : Robert Kurtzman
Genre : Horror
Acteurs : Tammy Lauren, Andrew Divoff, Robert Englund, Chris Lemmon,...
Speelduur : 90 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt0120524/

Voor een B-film is die echt wel aardig. De mix van horror en komedie deed me denken aan de "Elm Street" reeks. Ironisch dat ook Robert Englund, de acteur die Freddy speelt, hier ook een bijrolletje krijgt, en dat Wes Craven producer is.

Na eeuwen wordt een djinn, een boze geest, gewekt uit zijn slaap. Een vreemd juweel wordt aan onderzoekster Alexandra gegeven voor analyse. Ze geeft het juweel aan haar vriend Chris, die het object moet dateren. Het loopt fout en de djinn wordt bevrijd. Hij bestaat enkel en alleen om wensen te vervullen, maar neemt ze duidelijk ook letterlijk op en dat leidt tot gore toestanden. Indien het wezen drie wensen vervult voor zijn meester, kan hij de wereld overnemen...

"Wishmaster" is een onredelijk naieve film. Als je er even bij stilstaat, kun je erg veel wensen doen om de aanwezigheid van de djinn ongedaan te maken. Plotholes zijn het onmiddellijk gevolg bij een dergelijk verhaal. Gelukkig stoort het niet zo erg. De film neemt zichzelf niet ernstig en omvatte voldoende groteske horror en actie voor anderhalf uur laidback ontspanning. De zwartgallige humor op zijn "Elm Street" is ook nooit ver weg.


Vinny's Rating : 6/10

Geen opmerkingen: