zondag 29 augustus 2010

Case 39 (2008)


Regie : Christian Alvart
Genre : Thriller
Acteurs : Renee Zellweger, Jodelle Ferland, Ian McShane, Bradley Cooper,...
Speelduur : 105 min.

Duivelse kinderen zijn een vaak succesvol recept voor een thriller. Eén van de vroegste films die daarmee op de voorgrond trad was Village of the Damned uit 1960. In de jaren '90 is dit subgenre opnieuw tot leven gekomen met The Good Son en meer recentelijk met Orphan en The Ring. Laat ik wel onmiddellijk zeggen dat alle laatstgenoemden heel wat beter zijn dan deze ripoff.

Emily Jenkins is een sociale werkster die zich bezighoudt met misbruikte kinderen. Ze heeft heel wat ellende gezien. Ze krijgt een nieuw dossier toebedeeld over het meisje Lilith. Bij een bezoek aan haar ouders wordt ze argwanend ontvangen en voelt ze een ongemakkelijke spanning. Emily vreest dat de ouders het kind zullen vermoorden en onderneemt van alles om haar te redden. De ouders worden op heterdaad betrapt wanneer ze het kind in een oven opsluiten. Emily neemt uit medelijden Lilith bij haar in huis met goedvinden van haar werkgever. Na verloop van tijd begint ze zich echter bedreigd te voelen door haar aanwezigheid en beginnen er vreemde dingen te gebeuren...

Voor mij was Case 39 vooral een recyclage van veel betere genrefilms, en voegde hier ook niks vernieuwends aan toe. Omdat je toch al direct weet hoe alles in elkaar zit ontbreekt de spanning en het mysterie. Je zou kunnen zeggen dat het gewoon makkelijk wegkijkt en daarmee is het belangrijkste gezegd. Zellweger, een actrice met ups en downs, deed het wel nog behoorlijk alsook de jonge actrice Ferland. Het verhaal kon me echter niet boeien. Van de regisseur van Pandorum had ik veel meer verwacht.

Vinny's Rating : 4/10

Geen opmerkingen: