maandag 30 augustus 2010

Clash of the Titans (2010)


Regie : Louis Leterrier
Genre : Fantasy / Avontuur
Acteurs : Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Alexa Davalos,...
Speelduur : 106 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt0800320

Veelbelovende remake van de gelijknamige Britse film uit 1980. Helaas waren de Goden Leterrier niet gunstig en werd het een met testosteron opgedreven actie-fantasyfilm. Mijn voorkeur blijft steevast naar het origineel gaan.

De mythe van Perseus die hier verteld wordt gaat over de befaamde halfgod, zoon van Zeus en de stervelinge Danaé. De echtgenoot van Danaé was echter zo woedend om haar ontrouw, dat hij haar en haar pasgeboren zoon levend in een houten kist in zee gooide. Dat is het begin van het verhaal, dat in de film wat rommelig wordt verteld. Hij groeit op tussen de vissers en wordt zelf een visser, tot het lot hem terug naar Argos brengt. Intussen plannen de Goden om de mens terug van de aardbol te verwijderen, woedend omdat ze niet meer aanbeden worden. De koning van Argos en zijn vrouw wanen zich de gelijken van de Goden, wat Hades, god van de onderwereld, vertoornt. Indien ze hun dochter Andromeda niet aan de Kraken, een oeroud monster offeren, zal Argos verwoest worden. Ze hebben tien dagen tijd. Het is Perseus die het avontuur onderneemt, op zoek naar een middel om Andromeda te redden. Daarvoor begeven ze zich naar de graea, drie blinde helderziende heksen die weten hoe dat moet. De tocht is ver en vol gevaren...

Op de steeds mooie computeranimatie is niks op te merken. Je waant je in een mythische wereld met Goden en monsters. Het is allemaal onboeiend gebracht eigenlijk waardoor de verhaallijn discontinu lijkt. Het zijn verplichte scènes die aaneen geplakt zijn om een geheel te maken. Je ziet niks over het opgroeien van Perseus bij de vissers, er wordt geen enkele achtergrond bekendgemaakt over Andromeda en het ontbreekt de Olympusberg aan charme en vindingrijkheid. Het is geen vloeiend verhaal en er is al helemaal geen diepgang in de personages. De climax was voor mij de strijd met Medusa, die schitterend geanimeerd was en voor één van de enige spannende scènes zorgde. Zelfs de Kraken was als climax een domper die veel te snel afgehandeld werd. O ja, het is spectaculair, dat zeker, en tegelijk veel te snel. De helft van de punten gaat naar de visuals, en verder is dit niet zo leuk. Het origineel is stukken beter.

Vinny's Rating : 5/10

Geen opmerkingen: