maandag 2 augustus 2010

I Love You Phillip Morris (2009)


Regie : Glenn Ficarra / John Requa
Genre : Drama / Komedie
Acteurs : Jim Carrey, Ewan McGregor, Leslie Mann, Rodrigo Santoro,...
Speelduur : 102 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt1045772

Jim Carrey in nicht, dat verbaast niemand. Hij heeft er wel de maniertjes en het talent voor. Dat zijn vriendje niemand minder is dan McGregor, actieheld uit The Island en de tweede Star Wars trilogie lag al wat minder voor de hand. De film wil een mix zijn van ondeugende komedie en drama, maar slaagt er helemaal niet in om mij te sensibiliseren met het dramatische aspect.

Steve Russell is gelukkig getrouwd met Debbie en werkt bij de lokale politie, tot een tragisch auto-ongeluk hem overhaalt om zich te outen als homo. Hij zegt zijn job vaarwel en besluit het maximum uit zijn leven te halen, zelfs al moet hij hiervoor de wet overtreden. Russell is daarom een meester-oplichter en fraudeert in de bedrijven waarvoor hij werkt. Hij raakt uiteindelijk in de gevangenis, waar hij de gevoelige Phillip Morris ontmoet. Russell raakt op slag verliefd en laat zich overzetten naar Morris' cel. Russell komt vrij, en onderneemt de vreemdste zwendels om zijn geliefde uit de cel te halen...

De film is geestig maar niet altijd even grappig en de humor is nu en dan goed grof. Maar de humor is wel het beste wat de film te bieden heeft. Als homo-film was hij best luchtig, modern en een ietsiepietsie ondeugend. Dat verandert nogal van die loodzware gay-drama's die ze destijds in de UK maakten. Spijtig genoeg is het ook een komedie die niet uit de middelmaat springt en soms niet goed weet welke toon en attitudes hij moet aannemen om te overtuigen. Ik heb hier wat gemengde gevoelens over maar algemeen gezien was de indruk positief, al verwachtte ik meer van Carrey.

Vinny's Rating : 6/10

Geen opmerkingen: