woensdag 18 augustus 2010

True Legend (2009)


Originele titel : Su Qi-Er
Regie : Woo-Ping Yuen
Genre : Actie / Fantasy
Acteurs : Man Cheuk Chiu, Michelle Yeoh, Xun Zhou, Andy On, Jay Chou,...
Speelduur : 116 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt1425257

Wat een dijk van een actiefilm. Ik was behoorlijk onder de indruk toen de eindcredits over het scherm rolden. Een goede martial arts film kan ik altijd behoorlijk waarderen, en sinds "Fearless" met Jet Li had ik dus in twee jaar geen andere meer gezien. Digitale special effects voegen de nodige fantasy toe aan deze film, die de legende van bedelaar Su vertelt.

Su Qi-Er is een generaal van de koning en geniet veel erkenning, tot jaloersheid van zijn geadopteerde broer Yuan Lie. Su trekt zich terug van het slagveld en trouwt met Ying, met wie hij een zoon krijgt. Yuan Lie ontvoert de zoon en laat Su en zijn vrouw voor dood achter na een gevecht. Su wordt door dokter YU verzorgd hoog op een heilige berg en komt er bovenop dankzij de steun van zijn vrouw. In de bergen ontmoet hij ook twee Goden, de "Oude Wijze" en de "God van Wushu", die hem bovenmenselijke vechttechnieken aanleren. Wanneer hij volledig opgekrikt is, is hij klaar om zijn zoon te gaan halen bij Yuan...

Actie van begin tot eind met acteurs die het beste van zichzelf geven in deze moderne vechtfilm met een vleugje oosterse tragedie. De locaties waren prachtig en de actie is er nonstop van begin tot eind met gevechtsscènes die hoogst genietbaar zijn zoals het duel tussen Yuan en Su in een slangenkuil. Je moet er van houden dat wel. Een minpunt vond ik het derde deel van de film, waarin de legende van de bedelaar verteld wordt. Dat deel vertoonde teveel gelijkenissen met de scènes in Fearless. Het verhaal is niks nieuws en veel hoogdravende proza moet je niet verwachten. Laat gewoon de film zijn ding doen en je beleeft een sprookjesachtig moment. Zeer goed!

Vinny's Rating : 8,5/10

Geen opmerkingen: