woensdag 31 maart 2010

Kinjite : Forbidden Subjects (1989)

Regie : J. Lee Thompson
Genre : Actie
Acteurs : Charles Bronson, Perry Lopez, Juan Fernandez, James Pax, Peggy Lipton,...
Speelduur : 97 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt0097670/

De late Bronson films getuigen pijnlijk over zijn neergang als acteur. Die actiefilm, uit het weinig glorieuze Cannon repertoire, is rommelig en ongelooflijk fout. Er zijn twee belangrijke culturele verschillen tussen Japan en Los Angeles. In Japan kun je in het openbaar een vrouw betasten zonder lastig gevallen te worden. In LA begint ze te gillen.

Luitenant Crowe is een conservatieve flik. Hij overbeschermt zijn dochter en wordt razendgek in de buurt van pedo's. De grote bozerik in dit filmpje is Duke, een latino die kinderen prostitueert. Een Japanse zakenman, Hiroshi Hada, in een slecht huwelijk en met een ziekelijke aantrekking tot jonge meisjes, gaat naar LA en betast Crowe's dochter. Ze dient klacht in. Kort daarna wordt de dochter van die Aziaat ontvoerd door Duke...

Hilarisch foute film met een decadente atmosfeer. Bronson die een boef aanpakt met een dildo, die Duke zijn polshorloge doet opeten, een vingerscène in de Japanse metro... al die onzin vind je in deze film terug met als aardbei op de taart het einde waarin Duke zijn verdiende loon krijgt héhéhé. Alleen jammer dat het subplot nooit verder uitgewerkt wordt. Dat plot heeft betrekking op Hada. Ik dacht eerder dat hij de dochter van Crowe zou ontvoeren, maar het verhaal heeft een minder interessante wending aangenomen... Zeer matige film, maar met een dosis foute humor toch.

Vinny's Rating : 5/10

Geen opmerkingen: