donderdag 4 maart 2010

Ninja Assassin (2009)

Regie : James McTeigue
Genre : Actie
Acteurs : Rain, Naomie Harris, Ben Miles, Sho Kosugi,...
Speelduur : 99 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt1186367

Er was een tijd, in de jaren '70, dat films over ninja's fascineerden. Die boosaardige moordenaarsgilde, die als schaduwen door de nacht gaan om hun prooien te vermoorden. McTeigue, regisseur van V for Vendetta, blaast de mythe nieuw leven in met een gestileerde en ultra-gewelddadige film.

Het verhaal is klassiek. Raizo werd als jongen ontvoerd door de ninja's en groeide in spartaanse omstandigheden op tot één van de beste krijgers van zijn orde, tot grote trots van zijn wrede meester, Lord Ozunu. Raizo keerde zich echter tegen hem toen hij Kiriko, het meisje op wie hij verliefd was, liet vermoorden na een mislukte ontsnappingspoging. Intussen voert inspecteur Coretti een onderzoek naar politieke moorden die mogelijks het werk zijn van ninja's. Haar baas doet deze verhalen af als fabeltjes. Maar de ninja krijgen wind van het onderzoek en proberen haar uit de weg te ruimen. Ze wordt gered door Raizo...

Het is allemaal entertainment, met soms leuk gechoreografeerde gevechten, maar ook met fonteinen van bloed. Het verhaal is erg dun, en de logica is vaak ver te zoeken, en toch sprak de sfeer en het gebruik van de clichés wel tot mijn verbeelding. Dit is een film die liefhebbers van dit soort kitsch zullen waarderen. Met name vrouwen en liefhebbers van de meer kunstzinnige film zullen dit krachtdadig verfoeien. Ik hou wel van dit soort actie, dat absoluut niet serieus te nemen is en enkel als doel heeft om je anderhalf uur entertainment te bieden. Bovendien vinden we hier ook Sho Kosugi terug, die dé figuur was van de jaren '80 ninjafilm.


Vinny's Rating : 6/10

Geen opmerkingen: