zaterdag 20 maart 2010

The Mummy Returns (2001)


Regie : Stephen Sommers
Genre : Avontuur
Acteurs : Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah, Arnold Vosloo, Dwayne Johnson,...
Speelduur : 130 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt0209163/

Voor een bigbudget is dit wel ondermaats. Maar bij bigbudget die alles op special effects inzetten heb ik dat wel vaker. De eerste film had iets mysterieus, en de combinatie van humor, avontuur en een beetje horror zat daar wel iets beter. Hier is het allemaal teveel van het goede, met een overdosis aan (vaak slechte) FX en een pijnlijk gebrek aan een goed verhaal.

De intro begint met de legende van de schorpioenkoning, die zijn ziel aan Anubis verkocht in ruil voor het eeuwig leven. Anubis bedroog hem en hij rust in de mythische oase van Amh Shehr.
9 jaar na de avonturen in de eerste film. Rick O'Connell is nu getrouwd met Evelyn en ze hebben een zoon, Alex, die de sporen van zijn vader wil volgen. Omstandigheden hebben de mummie van Imhotep opnieuw gewekt. De boosaardige mummie wil de Schorpioenenkoning en diens onoverwinnelijk leger terug leven inblazen om zo de wereld te kunnen veroveren. Doordat Alex een armband vond, die naar Amh Shere leidt, gaat het gezin opnieuw op avontuur en proberen Imhotep telkens een stapje voor te zijn.

Visueel kan het er allemaal wel door. De digitale settings zijn adembenemend. De kwaliteit van de FX, zoals die massa water in de canyon, liet dan toch te wensen over. En telkens dat "op het nippertje ontsnappen", dat hier zeer irriterend gebracht wordt. Je kan dat in twee beelden suggereren, maar hier gebruikten ze wel tien beelden, waardoor het lijkt alsof het water onrealistisch traag op hen afkomt. Bovendien zijn de dialogen oninteressant en het verhaal kabbelt voort zonder grote verrassingen. Zo'n B-achtige avonturenfilms zijn goed voor één keer, maar dan heb je ook wel je portie gehad voor een tijdje. Geef me maar Indiana Jones.

Vinny's Rating : 4/10

Geen opmerkingen: