zondag 21 maart 2010

Striking Distance (1993)


Regie : Rowdy Herrington
Genre : Actie / Thriller
Acteurs : Bruce Willis, Sarah Jessica Parker, Tom Sizemore, Dennis Farina, Robert Pastorelli,...
Speelduur : 102 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt0108238/

Deze vermakelijke actiethriller met Bruce Willis vroeg om een nieuwe kijkbeurt. Het is niet de kwaliteit van een "Die Hard" of een "Last Boyscout", maar als thriller heeft deze wel een deftig tempo.

Tom Hardy stond in een ruchtmakende zaak, waarin hij de gewelddadige neigingen van zijn partner en ook neef Jimmy Detillo voor het gerecht bracht. Hij maakte zich hiermee bijzonder onpopulair tegenover de andere agenten. De zaken escaleren wanneer zijn vader omkomt in de achtervolging van een potentiële serial killer, die vrouwen vermoordt en in de rivier dumpt. Kort daarna pleegt ook de in diskrediet gebrachte neef zelfmoord. Twee jaar later. Hardy zit nu bij de rivierpolitie, en krijgt een nieuwe partner toegewezen, Jo Christman. Het verleden komt terug naar boven wanneer opnieuw vrouwenlijken gevonden worden in de rivier. Bovendien zijn het allemaal vrouwen die Hardy kent...

Het verhaal zit vol toevalligheden en logica is ver te zoeken. Bruce Willis speelt een rol zoals we van hem verwachtten in die periode : de stoere 'flik-die-zijn-eigen-weggetje-gaat'. Dat is geen verrassing bij dit soort films. Er zit nog meer leuks in dan dat. Heel wat one-liners en plottwists worden erin gedropt, en ik vond dat er enkele memorabele scènes in zaten, zoals die achtervolging in het begin en de wendingen naar het einde toe. Een thriller, hoe matig ook, die toch blijvende beelden kan teweegbrengen, is in zijn opzet geslaagd vind ik. Na drie kijkbeurten is mijn opinie over Striking Distance nog niet veranderd... dit is een film zonder dode momenten.


Vinny's Rating : 6,5/10

Geen opmerkingen: