zondag 9 augustus 2009

Ice Age 3 : Dawn of the Dinosaurs (2009)


Regie : Carlos Saldanho
Genre : Animatie
Stemmen : Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary, Queen Latifah...
Speelduur : 90 min.

Na de successen van de eerste twee delen, was het bijna onvermijdelijk dat er een derde film zou komen. Ditmaal ontmoeten Sid en zijn vrienden dinosaurussen in een vreemde wereld onder het ijs.

Manny en Ellie verwachten een mini-mammoet, en willen zich vestigen. Diego de sabeltandtijger wordt ouder en kan niet meer zo goed jagen. Hij plant om Sid, Manny en Ellie te verlaten. Sid zelf voelt zich stilaan vereenzaamd dat hij zijn "familie" kwijt is. Tot hij onder het ijs enkele dinosaurus-eieren ontdekt en meeneemt naar Manny. De drie kleine dino's zien Sid aan voor hun moeder. Wanneer de echte moeder haar kleintjes komt halen, en ook Sid meeneemt naar haar wereld, verenigen Manny, Ellie, Diego en Crash en Eddie hun krachten om hun vriend te redden. Onderweg ontmoeten ze ook Buck de wezel, een soort huurling die zijn leven lang al vastzit in de dino-wereld. En de prehistorische eekhoorn Scrat? Wel, die speelt ook weer mee, maar zijn aandacht wordt ditmaal door iets anders getrokken dan zijn bijna legendarische noot...

Ice Age 3 is opnieuw topamusement met leuke situaties, een fijn verhaal en indrukwekkende beelden. Wie denkt dat de makers van Ice Age op het eind van hun inspiratie zaten hebben het goed mis. Ze bouwen voort op de personages die ze een ziel ingeblazen hebben in de vorige films, en breiden de grote familie uit met Buck. Het idee van de dinosauriërs lijkt zo door "Jurassic Park" geïnspireerd, maar wordt verwerkt tot een tekenfilm die zich als een wilde achtbaan bekijkt. De film zorgt voor een mega-mega dinosauriër, Rudy genaamd, een wilde luchtachtervolging met ptero's, een aanval met sauriërs enz enz. Alleen jammer dat het vleugje dramatiek uit de eerste film er niet in zat. Wat Scrat betreft, die krijgt een belangrijkere plaats en ontmoet er zelfs een vriendinnetje, Scratte, terwijl Diego, tot mijn spijt, een iets mindere rol speelt in het hele verhaal, en wat minder interageert met Sid, zoals in deel één. Ice Age 3 is beter dan het tweede deel, doch bereikt het niveau van de eerste film niet.

Vinny's Rating : 8/10

Geen opmerkingen: