dinsdag 4 augustus 2009

Pacific Heights (1990)


Regie : John Schlesinger
Genre : Thriller
Acteurs : Melanie Griffith, Matthew Modine, Michael Keaton, Beverly D'Angelo,...
Speelduur : 102 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt0100318/

Als verhuurder ken je best de wetten rond verhuur beter dan je huurder. Dat is de bittere les die een naief koppeltje hier moeten leren. Schlesingers thriller is nog zo dom niet, en zet een situatie neer die hier extreem uitgewerkt wordt, maar in de praktijk niet onmogelijk is.

Drake Goodman en zijn vriendin Patty Palmer kopen het huis van hun dromen op Pacific Heights en knappen het volledig op. Het huis heeft drie grote woonruimtes, en ze besluiten om er twee van te verhuren. Een Japans ouder koppel trekt in het eerste appartement in, en een gladde zakenman, Carter Hayes, praat Drake om en vestigt zich op het gelijkvloers. De problemen beginnen vrij vlug : Hayes betaalt zijn borg niet, begint lawaai te maken, nodigt een lugubere "vriend" uit om bij hem te wonen en saboteert. Drake en Patty nemen een advocate onder de arm, maar de wetten beschermen beter de huurder dan de verhuurder. De stress van de hele situatie leidt tot een miskraam bij Patty. Bij Drake slaan de stoppen door : hij verwondt Hayes en wordt door de politie opgepakt...

Dit is zo één van die thrillers die tergend traag crescendo gaan. Het is allemaal niks nieuws, soms is het vreselijk cliché en toch lukt het om met de reeds gekende trucs een vrij spannende film te maken. Vooral Keaton doet zijn best als een lugubere meester-oplichter.

Vinny's Rating : 6,5/10

Geen opmerkingen: