dinsdag 18 augustus 2009

Innerspace (1987)


Regie : Joe Dante
Genre : SF / Komedie
Acteurs : Dennis Quaid, Meg Ryan, Martin Short, Kevin McCarthy,...
Speelduur : 116 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt0093260/

Met een origineel uitgangspunt, lukt het Dante niet om een interessante film te maken. Dit vreemde verhaal over het miniaturiseren van mensen voor de geneeskunde wijkt af van alle ernst en weet niet welke toon het moet aanslaan.

Tuck Pendleton zit aan de alcohol en met een relatie met Lydia die stilaan op de klippen loopt. Om te ontsnappen aan deze pijnlijke gebeurtenissen in zijn leven laat hij zich miniaturiseren voor een wetenschappelijk experiment. De artsen willen op die manier bijdragen aan een efficiëntere gezondheidszorg. Er zijn echter een stel boeven, die het geheim van de miniaturisering willen stelen om te verkopen voor militaire doeleinden. De leidende wetenschapper vlucht met Pendleton, die nu in een capsule in een spuit zit naar een nabijgelegen shopping-center. Hij wordt achtervolgd door een huurmoordenaar, Mr Igoe, die hem neerschiet. De dokter heeft nog net de tijd om de capsule in het lichaam van Jack Putter te spuiten. Putter, een sullige kassier, heeft zowat alle kwalen die mogelijk zijn en brengt zijn vrije tijd door in wachtzalen van dokters. Vanuit de capsule legt Pendleton contact met Putter. Pendleton heeft slechts een beperkte voorraad zuurstof. Putter moet hem nu helpen om terug naar het lab te gaan om de capsule opnieuw te vergroten...

Tja, wat moet ik over die film zeggen. Het begint als een SF-getinte avonturenfilm, maar vanaf het moment dat Putter erin komt, wordt het komisch en dwaas. Dante raakt aan zowat alle stijlen en gebruikt vrij slechte special effects om de film kracht bij te zetten. Die scène waar de baddies veranderd worden in dwergen is ronduit mislukt. De humor was niet mijn ding, en de film neigde nu net meer naar de komedie. Jammer, want het idee was echt super. Dan heb je nog wel een erg goede stuntscène, waar Short uit een vrachtwagen bungelt, een supersexy Meg Ryan en een stereotiepe cowboy die voor de enige écht leuke noot zorgt in deze minderwaardige film. Tenzij je van nonsense houdt, sla je deze film best over.

Vinny's Rating : 5/10

Geen opmerkingen: