zaterdag 16 oktober 2010

The Disappearance Of Alice Creed (2009)


Regie : J. Blakeson
Genre : Thriller
Acteurs : Gemma Arterton, Martin Compston, Eddie Marsan
Speelduur : 96 min.


Kleinschalige en knappe thriller van Britse bodem. Blakeson, een naam om te onthouden, geeft een demonstratie van hoe je met weinig middelen en slechts drie enthousiaste acteurs een film kan maken die erg spannend is. Als het een beetje meezit in de zalen kan dit een groot succes worden.

Het verhaal is helemaal simpel. Je ziet twee mannen die een flat verbouwen, een bestelwagen stelen en gereedschap verzamelen. Ze hebben een sinister plan : ze ontvoeren een jonge vrouw in ruil voor een fikse som losgeld. Ze binden haar vast in een kamer en leggen haar oproep vast op film. Vanaf hier moet ik echter niet meer verder vertellen anders praat ik mijn mond voorbij. Dit is het uitgangspunt voor twists en nog meer twists die vaak verrassend uit de hoek komen...

De drie acteurs laten de film niet inzakken en het geweld wordt vakkundig afgewisseld met een vleug zwarte humor. Een vergelijking met Danny Boyle's "Shallow Grave" is nooit ver weg. Een aanrader voor de filmkijker die om originaliteit vraagt.

Vinny's Rating : 8/10

Geen opmerkingen: