zondag 17 oktober 2010

The Town (2010)


Regie : Ben Affleck
Genre : Misdaad / Drama
Acteurs : Ben Affleck, Rebecca Hall, Jeremy Renner, Jon Hamm, Blake Lively,...
Speelduur : 125 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt0840361

The Town is een film die heel wat overeenkomsten vertoont met zijn grote broertje Heat maar er geen moment aan kan tippen. Verwacht je ook hier aan zware schietpartijen en uitgediepte karakters. Ondanks het onoriginele verhaal zorgt Affleck ervoor dat zijn film nooit gaat vervelen al voel je wel aan waar alles naartoe gaat.

Charlestown, een buitenwijk van Boston is nationaal gekend om het hoog aantal bankovervallen die er plaats vinden. In die verpauperde buurt is men overvaller van vader op zoon. Eén van die overvallers is Doug McRay. Ondanks zijn wil om uit dit milieu te raken, is hij toch gangster gebleven door de band die hij heeft met zijn vrienden, allen geharde criminelen. Vooral Jem, een toekomstloze man die niet bang is om te moorden, wil McRay in de misdaad houden. Na een bankoverval, waarbij manager Claire Keesey gegijzeld wordt, lopen de zaken anders. Keesey woont ook in Charlestown. Om te peilen wat ze weet, maakt McRay contact met haar. Jem wordt nerveus en denkt eraan om haar te mollen...

De cast bestaat vooral uit acteurs die niet zo bekend zijn. Ze kunnen niet rivaliseren met Pacino en DeNiro. Je hoeft alleen maar de politie-inspecteur hier te vergelijken met Heat en je begrijpt het al. Er zit flink wat actie in, een liefdesverhaaltje die best interessant overkwam. Dit stadje, waar misdaad een traditie is en waar iedereen involved is, is een plaats waar je niet zomaar van wegrent. En dat is vooral wat The Town wil vertellen. Mijn bioscoopavondje was in ieder geval geslaagd.

Vinny's Rating : 7/10

Geen opmerkingen: