zondag 17 oktober 2010

Over the Top (1987)

Regie : Menahem Golan
Genre : Avontuur / Drama
Acteurs : Sylvester Stallone, Robert Loggia, David Mendenhall, Susan Blakely, Rick Zumwalt,...
Speelduur : 93 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt0093692

Over the Top, een productie van het B-filmproductiehuis Cannon, werd naar verwachting door de meeste recensenten en critici afgemaakt. Toch vind ik dit geen slechte Stallone film en voldoet aan de definitie van wat een 80s film is : foute muziek, een portie geweld en een beetje drama.

Michael Cutler is een jonge kadet aan de militaire academie. Zijn moeder is dodelijk ziek, en vertrouwt hem toe aan zijn vader die hij in jaren niet meer heeft gezien. Het is haar laatste wil en ze hoopt dat vader en zoon elkaar op die manier beter leren kennen. Lincoln Hawk is een truckchauffeur die geld verdient met armworstelen. Het eerste contact tussen hen verloopt stroef maar de losse en eerlijke manier waarop Lincoln met zijn zoon omgaat zorgen ervoor dat er stilaan een fragiele band ontstaat tussen hen. Cutler, de grootvader van het kind, wil echter niks van ex-schoonzoon Hawk weten en stuurt twee mannen op hem af om Michael terug naar huis te brengen...

Deze film is over het algemeen ondergewaardeerd. Stallone mag hier meer doen dan alleen maar vechten en schieten. Hij zet een gevoelig personage neer die duidelijk gek is op zijn zoon en brengt het nog goed over ook. Zoals vaker zit de film helemaal niet gecompliceerd in elkaar met een Stallone die diverser uit de hoek komt. De armworstelwedstrijden zijn niet zo boeiend.

Vinny's Rating : 7/10

Geen opmerkingen: