woensdag 7 april 2010

Circuitry Man (1990)


Regie : Steven Lovy
Genre : Science-Fiction
Acteurs : Jim Metzler, Dana Wheeler-Nicholson, Vernon Wells, Dennis Christopher,...
Speelduur : 93 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt0099271/

Okee, dit is een B-film die er goedkoop uitziet en nooit tot meesterwerk verheven zal worden. En toch vond ik het geen straf om naar te kijken. Het Mad Max achtige verhaal werd met een deftige visuele flair en vaak bovengemiddelde humor verteld. Het talent was er, het geld was zoek.

In een nabije toekomst is de wereld zuurstofloos geworden, en hebben de mensen zich teruggetrokken in ondergrondse steden. Een vrouwelijke lijfwacht wordt ingehuurd door Juice om een koffer met stimulerende chips (de nieuwe psychedelische drug) over te maken aan een contact in New York. Ze wordt in die onderneming geholpen door een gigolo androide, Danner. Ze worden op de hielen gezeten door Plughead, een creepy kaalkop met mentale krachten, die de chips voor zichzelf wil... Ze krijgen hulp van Leech, een vreemde ondergrondse zwerver die hen kan voorzien van zuurstofflessen, zodat ze hun tocht bovengronds kunnen verderzetten...

Creativiteit overtreft de low budget hier, en mist hierdoor een echte futuristische sfeer zoals Blade Runner en Mad Max. De regie toont vaak van haar beste kant, onder andere met die psychedelica wanneer het hoofdpersonage ingeplugd is op Plughead. Nee dit is helemaal niet slecht allemaal en verdient zeker een kijkbeurt.

Vinny's Rating : 6/10

Geen opmerkingen: