dinsdag 20 april 2010

Lucky Luke (2009)

Regie : James Huth
Genre : Komedie
Acteurs : Jean Dujardin, Sylvie Testud, Daniel Prevost, Melvil Poupaud, Alexandra Lamy,...
Speelduur : 99 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt1235536/

Geef toe, jullie wisten niet dat Lucky Luke onlangs verfilmd werd. Begrijpelijk ook, gezien de Franse film niet zo populair is in de Lage Landen. Het is de Franse komiek Jean Dujardin die de hoofdrol vertolkt. En het heeft wel iets. Geen Rataplan en geen Daltons, maar wel een pratende Jolly Jumper en manwijf Calamity Jane.

In een trein ontmoet Lucky Luke de president van Amerika, die hem vraagt om vrede te brengen in Daisy Town, het dorpje van waar Luke afkomstig is. Daisy Town is nu het dorp waar een groep schurken de plak zwaaien, aangevoerd door Pat Poker. Zijn terugkomst brengt heel wat oude herinneringen boven, onder andere aan zijn vader, die vermoord werd door onbekende gangsters. Hij ontmoet er zijn jeugdvlam, Belle, en de Shakespeare-citerende Jesse James. Daarna volgen hilarische situaties elkaar aan snel tempo op...

Het verhaal is bijna niet bestaand, en is enkel een voorwendsel om flauwe moppen uit de mouw te schudden. Huth heeft nochtans erg zijn best gedaan om die cartooneske en onwerkelijke wereld tot stand te brengen. Het is geen wild westen zoals je in films van Sergio Leone ziet, maar een volledige verdraaiing en parodiƫring ervan. Fans van de stripverhalen kunnen niet anders dan aan hun trekken komen. De finale, die een waardige afsluiter is, speelt zich af op een locatie die aan Terry Gilliams geest ontsproten zou kunnen zijn. De flauwe en zeer droge humor was niet voor mij weggelegd, maar visueel hebben de makers er toch iets aparts van kunnen maken.


Vinny's Rating : 6/10

Geen opmerkingen: