maandag 10 mei 2010

The Badge (2002)

Regie : Robby Henson
Genre : Thriller
Acteurs : Billy Bob Thornton, Patricia Arquette, William Devane, Sela Ward, Tom Bower,...
Speelduur : 99 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt0286493/

Een allerbeste film met Thornton en Arquette. Ik had slechts sporadisch over deze film gehoord en de recensies waren vrij gemengd nochtans. Deze rustige thriller zet de kijker op een leuke manier op het verkeerde spoor. Ik zeg opzettelijk zachtaardig, want deze film is niet duister of gewelddadig. Nee, het is gewoon een leuke film.

Een vrachtwagenchauffeur rijdt per ongeluk een vrouw omver, die de highway overstak in volle paniek. Sheriff Darl Hardwick vindt het lijk, die na autopsie een transseksueel blijkt te zijn, en die verwond werd door een kogel. Hmmm, poging tot moord? Zijn onderzoek voert hem in de richting van enkele lokale politici waaronder een rechter, die clandestiene orgietjes zouden organiseren in zijn riante landgoed. Het is nu net verkiezingsperiode en deze hele zaak is onwelkome reclame. Ze proberen Hardwick opzij te zetten en te vervangen door hun stroman. Hij ontmoet ook de vriendin van de travestiet, Scarlett, die als stripster optreedt in New Orleans, en hem begeleid in het "milieu", op zoek naar aanwijzingen. Ook de sheriffs vader, de alcoholische Bull Hardwick, die als een halve gare beschouwd wordt, zorgt bij momenten voor ordeverstoring. En voor de sheriff zelf begint dat allemaal teveel van het goede te worden...

Je hoort me geen verkeerd woord zeggen over The Badge. Er zitten heel wat frisse, kleurige en vaak bizarre personages in deze enquĂȘte rond de moord op een transseksueel. Op de achtergrond ontspint zich een politieke intrige en een familiaal drama die voor een welkome diepgang zorgen en de thriller onhollywoodiaans maakt. Ik was dan ook ergens blij dat er geen affaire ontstond tussen Scarlett en de sheriff, want dat past volledig in de toon van de rest van de film. Dit is zeker geen straf om te bekijken.

Vinny's Rating : 7,5/10

Geen opmerkingen: