zondag 19 april 2009

Just Add Water (2007)


Regie : Hart Bochner
Genre : Komedie / Drama
Acteurs : Dylan Walsh, Tracy Middendorf, Jonah Hill, Danny De Vito,...
Speelduur : 91 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt0790723/

Ooit in ons leven belanden we in de routine. Werken, boodschappen doen, eten maken en zo verder. Stilaan verliezen we onze dromen uit het oog en zinken we weg in saaiheid en middelmatigheid.

Ray Tuckby is zo'n personage. Hij heeft een saaie job, een saaie vrouw die nooit het huis uit komt, een zoon zonder bijzondere interesses, een hysterische familie en een huisbaas die hem domineert in een vervuild dorpje. Geen leven die je zou benijden. Ray vindt het allemaal niet erg. De enige persoon die hem echt aardig vindt is de mooie Nora, die kassierster is in de lokale supermarkt, waar de rekken bijna leeg zijn en nooit niemand rond lijkt te lopen. Ze is al sinds haar jeugd verliefd op hem. Ray, die teveel opgeslorpt is door zijn middelmatige bestaan, ziet het niet in. Tot zijn vrouw hem bedriegt met zijn eigen broer. Hij komt er plots alleen voor te staan. Dank zij de attenties van Nora en de goede raad van Merl, een nieuwe inwoner, krijgt zijn leven opnieuw terug kleur...

"Just Add Water" is niet onaardig en ook niet echt top. Het begint als een komedie vol cynisme. Bochner maakt van de middelmatigheid iets heel lelijks en overdrijft opzettelijk. Het mag dan humor zijn, het sterke cynisme zal niet iedereen kunnen slikken vrees ik. Vooral de scène waar Ray's moeder en zuster elkaar doodwurgen voor een kookrecept is niet bepaald iets waar je mee kunt lachen. Daarna neemt de film een betere wending aan, wordt positiever, romantischer en eindigt ten slotte in een happy end met een overbekende boodschap. Het geheel leek allemaal wat op een sitcom in het dorpje Trona. Je maakt er kennis met zijn kleurrijke en lichtjes geschifte bewoners, en maakt de belevenissen mee die hen stilaan uit hun levensslaap haalt.

Vinny's Rating : 5,5/10

Geen opmerkingen: