dinsdag 2 juni 2009

Ten (1979)


Regie : Blake Edwards
Genre : Komedie
Acteurs : Dudley Moore, Julie Andrews, Bo Derek, Brian Dennehy,...
Speelduur : 117 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt0078721/


Midlife sucks, zegt men vaak. Ik ben nog niet zover dat ik dit kan beamen, maar in het geval van Dudley Moore in « Ten », brengt het een psychologische revolutie in hem teweeg. Blake Edwards maakt een prikkelende, licht stoute komedie over de vreugdes en de wanhoop van het ouder worden.
George Webber is 40, en al zijn vrienden zijn van de partij om hem eraan te herinneren. En waarom zou hij moeten ongelukkig zijn? Hij is een erkend componist, is gelukkig getrouwd, heeft een zoon. En toch... wanneer hij per ongeluk verliefd wordt op een jonge bruid, springen zijn hormonen naar boven. Hij wil en zal haar terugzien. Hij verneemt dat het koppel op huwelijksreis is in Acapulco en vliegt hen achterna, in de hoop haar opnieuw tegen het lijf te lopen.

Het probleem met “Ten” is dat het thema, op die manier behandeld, niet meer hedendaags is. De zedenen zijn veranderd en ouder worden wordt nu op een andere manier beleefd. 40 worden houdt niet veel meer in tegenwoordig. We hebben wellnesscenters, "second life" fuiven en allerlei andere activiteiten om de midlife crisis te overbruggen. Mensen zijn ook seksueel veel zelfzekerder en gaan eerder op de vrouw af dan voortdurend te fantaseren zoals in de film. Nee, deze verouderde zedenkomedie met talrijke lelijke pianosolo's en flauwe pogingen om grappig te zijn kon me niet boeien.

Vinny's Rating : 4/10

Geen opmerkingen: