vrijdag 25 september 2009

Memoirs of an Invisible Man (1992)



Regie : John Carpenter
Genre : Avontuur / Komedie
Acteurs : Chevy Chase, Daryl Hannah, Sam Neill, Michael McKean,...
Speelduur : 99 min.

Ik vond dit, ondanks vele negatieve kritiek, een goede film. Niet een topper, dat zeker niet. Goed entertainment die geen minuut verveelt en grappig uit de hoek komt. De onzichtbare man is al lang geen nieuwigheid meer. Het idee kwam oorspronkelijk uit het brein van H.G. Wells in 1897.

Nick Halloway is zakenman en vrijgezel. Op een avondje valt hij voor Alice Monroe, een mooie blondine die bevriend is met zijn collega. Beiden beginnen een romance. De volgende ochtend begeeft hij zich naar een congres. Nog lijdend onder de vermoeidheid van de vorige avond, gaat hij een saunaruimte binnen voor een dutje. Terzelfdertijd veroorzaakt een dom ongeluk dat bijna het hele gebouw en Halloway onzichtbaar worden, door een storing in de elektromagnetische apparatuur waarmee experimenten aan de gang waren. David Jenkins, een onethische CIA-agent, wordt op de plek gestuurd voor onderzoek. Hij ontdekt een verwarde Halloway, die moet vluchten, wil hij niet gedwongen worden om zijn leven lang een geheim wapen te zijn voor de CIA.

Chevy Chase doet het wel als een komische, op de vlucht zijnde Halloway. Ondanks ik hem niet bepaald schitterend vind, zet hij zijn rol op een meer bescheiden en spontane manier neer als bvb in "National Lampoon's Vacation". Soms komen er oprecht leuke situaties om de hoek leunen, zoals wanneer hij in het grote herenhuis van zijn vrienden zit. De special effects zijn van de bovenste plank en vielen destijds ook in de prijzen. De mindere rol is ditmaal voor een onvriendelijke Sam Neill. Hij is veel te eenzijdig en zijn personage is de reden dat het hele verhaal blijft voortduren. Dat is niet zoveel naar inhoud toe. Een ongecompliceerd filmmoment met enkele bekende acteurs, die allen al beter gespeeld hebben in andere films.

Vinny's Rating : 6/10

Geen opmerkingen: