zaterdag 6 februari 2010

I Sell the Dead (2008)


Regie : Glenn McQuaid
Genre : Komedie / Griezel
Acteurs : Dominic Monaghan, Larry Fessenden, Ron Perlman, Brenda Cooney,...
Speelduur : 85 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt0902290

Soms kan een B-film leuk zijn. Dat gevoel had ik wel bij I Sell the Dead. Het is onmiskenbaar gemaakt met een erg laag budget. Het visuele spreekt voor zich. De acteurs gaven echter met hun talent en een onverholen gemotiveerdheid,leven aan deze film. Bovendien zit er een aardige retro-sfeer in, die knipoogt naar oude griezelfilms uit de jaren '60 en '70.

De film begint met de onthoofding van grafdelver Willie Grimes. Zijn metgezel Arthur Blake wacht hetzelfde lot. Vader Duffy, een monnik, houdt hem gezelschap om zijn laatste bekentenissen neer te schrijven. Blake vertelt het verhaal over zijn ontmoeting met Grimes en de lijken die ze opgegraven hebben voor een perverse arts, Quint. Niet alle opgegraven lijken waren dood. Soms graafden ze een vampier op, of een zombie. En dan zijn er nog de concurrenten, de familie Murphy...

Naarmate de film vordert, wordt het leuker en leuker, en van leuk gaat het naar absurd. Monaghan uit de "Lord of theRings" trilogie moet nog zijn talent ontwikkelen maar speelt zijn wat sullige personage zoals het moet. Perlman levert na heel wat slechte rollen zijn betere acteerwerk en werkt het af met wat humor. Het komische haalt het op het griezelige en het geheel is eerder een parodie dan een film die de stuipen op het lijf wil jagen. In het begin blijft het onduidelijk waar het verhaal naartoe gaat, en even vreesde ik dat alles zou in elkaar zakken, maar op het einde zijn alle elementen er om de film van zijn laatste, eerder verrassende twist te voorzien. Toch wel origineel.

Vinny's Rating : 6/10

Geen opmerkingen: