zondag 26 september 2010

Kick-Ass (2010)


Regie : Matthew Vaughn
Genre : Actie
Acteurs : Aaron Johnson, Chloe Moretz, Christopher Mintz-Plasse, Nicolas Cage, Mark Strong,...
Speelduur : 117 min

Fantastische film. Ik dacht dat het de zoveelste superhelden film was. Tot mijn verbazing draaide dit wel even anders uit. Man achter dit project is zo goed als onbekende Matthew Vaughn, in het leven de echtgenoot van Claudia Schiffer en regisseur van "Layer Cake" en "Stardust", twee films die ook wel dik meevielen. Vaughn is hiermee een man om in de gaten te houden.

Kick-Ass vertelt het verhaal van Dave Liszewski, een doodgewone nerd die uitblinkt door zijn onopvallendheid. Tot hij op een dag het idee heeft om van een nobody een somebody te worden. Hij schaft zich een groene wetsuit aan en waant zich al een superheld onder de naam Kick-Ass. Zijn eerste pogingen eindigen in het hospitaal maar daarna jaagt hij succesvol enkele kwajongens weg en belandt er een filmpje van zijn daden op YouTube. Zijn krachten blijven wel beperkt. Tijdens een voor hem bijna fatale heldendaad, waarbij hij drugdealers eens wil aanpakken, wordt hij gered door HitGirl en haar vader Big Daddy, die de boel overhoop schieten. De actie wordt echter in de media toegeschreven aan Kick-Ass. De lokale maffiabaas, Frank D'Amico, besluit hem een lesje te leren...

Grappig, cartoonesk en ultra-gewelddadig, zo kun je dit best omschrijven. In de eerste helft houdt het verhaal een lichte bijna komische toon aan, en in de tweede helft wordt het flink wat gewelddadiger. Vaughn schuwt noch bloed noch controverse. Want de recensenten spaarden de film niet, en mikten hun pijlen vooral op de aanwezigheid van Chloe Moretz, pas 11 jaar tijdens het draaien van de film, en die er lustig op losmoordt. Wat moraalridders er over willen denken, je kunt sowieso alles in deze film niet serieus nemen. De comic van Mark Millar krijgt een zeer goede verfilming met enthousiast acteerwerk, flitsende actie en een leuk verhaal. Wat moet je nog meer hebben? Dit is entertainment ten top.


Vinny's Rating : 8,5/10

Geen opmerkingen: