vrijdag 24 september 2010

Percy Jackson and the Olympians : the Lightning Thief (2010)


Regie : Chris Columbus
Genre : Actie / Fantasy / Komedie
Acteurs : Logan Lerman, Brandon T. Jackson, Alexandra Daddario, Sean Bean,...
Speelduur : 118 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt0814255

Ik zie Percy Jackson als niet meer dan een Clash of the Titans voor tieners. De wereld van de Griekse mythen worden naar het heden meegenomen, en dat is aanleiding voor vele avonturen. En wie anders dan Harry Potter regisseur Chris Columbus, verder ook bekend van naieve films als Home Alone en Mrs. Doubtfire, is geschikt om dit te regisseren.

Zeus is niet tevreden. Zijn lichtschicht is gestolen, en hij draagt Poseidon op om de schicht binnen twee weken aan hem terug te bezorgen, zoniet dreigt er oorlog. Zeus verdenkt inderdaad Poseidons half-goddelijke zoon Percy Jackson van de diefstal. Tijdens een museumbezoek wordt de dyslectische Jackson aangevallen door een Furie, die de gedaante van zijn lerares had aangenomen. Zijn vriend Grover vertelt hem dat hij een Halfgod is, en ook zijn leraar blijkt deel uit te maken van de mythologische wereld. Zoals het elke goede halfgod betaamt, moet hij een heldhaftige opleiding krijgen in "Camp Half Blood" dat speciaal opgericht is om halfgoden te trainen. Intussen is ook Hades uit op de schicht, en ontvoert Percy's moeder als ruilmiddel...

Percy Jackson is vaak een verfrissende parodie op Clash of the Titans. Hades als hardrocker, een hypermoderne Medusa, met dodelijke sensualiteit vertolkt door Uma Thurman. Ook enkele extraatjes, zoals dat vijfkoppige monster mochten er best wezen. Het is geen film die zichzelf serieus neemt en alleen al om die reden waardeer ik die ook hoger dan Clash. Dat het de zoveelste "nerd wordt superhero" film is stoorde me hier meer dan de parodiƫring en anachronismen, vooral omdat het weeral zo'n Harry Potter-achtig ventje is. Simpel vermaak en niet zo slecht als ik verwachtte.

Vinny's Rating : 6/10

Geen opmerkingen: