woensdag 29 september 2010

Remember Me (2010)


Regie : Allen Coulter
Genre : Drama
Acteurs : Robert Pattinson, Emily De Ravin, Lena Olin, Chris Cooper, Pierce Brosnan,...
Speelduur : 113 min.

Helemaal niet mis en ondanks de poster is dit niet zo zoetsappig als ik dacht. Aan de oppervlakte vertelt Remember Me een liefdesverhaal tussen twee mensen die uit gebroken gezinnen komen. In een diepere laag is de film een illustratie van het spreekwoordelijke "Carpe Diem".

De eerste scène toont een moeder en haar dochter die op een late metro wachten naar huis. De vrouw wordt door twee delinquenten aangevallen en neergeschoten. Het dochtertje is Ally Craig, dochter van een hardvochtige en wat harteloze politie-agent, die maar al te blij is om aan de beschermende greep van haar vader te ontsnappen wanneer ze een relatie begint met Tyler Hawkins. Hawkins is de zoon van een succesvolle zakenman die echter alles in zijn werk heeft geïnvesteerd en zich op grote afstand bevindt van wat op een familie lijkt. Tyler heeft er niet veel aan, zijn zusje Caroline nog minder. Hij vindt in de relatie de affectie die hij van zijn gezin heeft moeten missen, al is de relatie in feite de vrucht van een weddenschap die hij met een vriend heeft afgesloten en wijselijk verzwijgt voor Ally...

Het romantische verhaaltje is net zo belangrijk als de familiale relaties en het onvermogen om te communiceren tussen de verschillende personages, en omarmt de filosofie dat het leven veel te kort kan zijn om het te laten vergallen door futiliteiten. Nu en dan was de film volhardend in het overdramatiseren van bepaalde zaken, maar kan wel rekenen op goed acteerwerk en een twist die je helemaal niet ziet afkomen en het hele verhaal in een ander daglicht plaatst. Mooie film hoor.

Vinny's Rating : 7/10

Geen opmerkingen: