donderdag 16 september 2010

Solitary Man (2009)

Regie : Brian Koppelman / David Levien
Genre : Drama
Acteurs : Michael Douglas, Susan Sarandon, Danny DeVito, Imogen Poots, Jenna Fischer,...
Speelduur : 90 min
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt1294213

Michael Douglas speelt niet veel films meer. Persoonlijke familiale drama's en een kankerdiagnostiek hebben hem de jongste tijden thuis gehouden. Binnenkort is hij te bewonderen in "Wall Street : Money never Sleeps" van Oliver Stone. Tussendoor speelde hij dit drama met droge humor over een man die niet wil verouderen. Solitary Man ging bijna onopgemerkt voorbij.

De automagnaat Ben krijgt slecht nieuws te horen over zijn gezondheid, en gaat weg van zijn vrouw. Hij wil het onderste uit de kan halen, en beseft dat hij nog moet profiteren van de dagen die hem gegund zijn. Hij gaat onder andere met de 18-jarige dochter van zijn rijke minnares naar bed, en licht zijn werkgever op. Zijn leven ontspoort door zijn gebrek aan ernst, en hij dreigt de mensen die om hem geven één voor één te verliezen. In de eerste plaat zijn dochter, die het moeilijk heeft met dat onverantwoordelijke gedrag...

Critici hebben zich over het algemeen positief uitgesproken over Douglas' prestatie als een zakenman die vecht tegen zijn verouderingsproces. Maar jonge meisjes in bed lullen, en meegaan op fuiven past helemaal niet meer bij zijn leeftijd. Hij heeft zijn leven niet meer onder controle, en hij komt eerder komisch zielig over. Douglas blijft een hemelse acteur en geeft het personage van Ben Kelman mooi vorm. Het onvolwassen gedrag van die man ontlokte me soms een glimlach, en de manier waarop hij een verbitterde eenzaat wordt zorgde voor ernstige momenten. Je moet ervan kunnen genieten; ik vond het een best verteerbare film. Danny De Vito, al lang niet meer op het scherm, speelt hier nog eens een rolletje als één van de enige mensen, die nog een positieve invloed hebben op Kelman.

Vinny's Rating : 6/10

Geen opmerkingen: