vrijdag 24 september 2010

La Linea (2009)


Regie : James Cotten
Genre : Misdaad / Drama
Acteurs : Ray Liotta, Andy Garcia, Esai Morales, Armand Assante, Kevin Gage,...
Speelduur : 95 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt1111918

En het leek nog wel interessant, want mafiafilms in Mexico bestaan er nauwelijks. Spijtig genoeg wordt de film om zeep geholpen door rommelig camerawerk, zwakke dialoog en een gedwongen twist. In de eerste plaats is dit een B-film met A-list acteurs, en dat valt behoorlijk tegen.

Mark Shields is een huurmoordenaar die betaald wordt om een drugsbaas te vermoorden van het Salazar kartel in Tijuana, Mexico. De zieke Javier Salazar heeft inderdaad de jonge en ambitieuze gangster Pelon aangesteld om hem op te volgen. Deze verandert de agenda en begint met Afghaanse dealers te onderhandelen over heroine. Shields zoekt een collega op, met wie hij een moordpoging opzet. Ze zijn niet alleen : een groep concurrerende premiejagers is ook op afspraak met goedvinden van de Amerikaanse geheime diensten, en er volgt een shootout...

Waar het schoentje knelt, is vooral de karakterstudie die La Linea is. Verwacht je niet aan rauwe mafia-actie maar aan verwoede pogingen om allerlei personages uit te diepen. Shields wordt geplaagd door schuld, de kartelbaas gaat elke dag naar de kerk om te biechten, een lokaal hoertje zorgt voor een vreemdeling enz. Het draait allemaal meer uit op drama, en de actie die je te zien krijgt is meestal niet goed gefilmd. La Linea is zowat van alles... en helemaal niks.

Vinny's Rating : 4,5/10

Geen opmerkingen: