zondag 5 juli 2009

Half Light (2006)



Regie : Craig Rosenberg
Genre : Drama / Thriller
Acteurs : Demi Moore, Hans Matheson, James Cosmo, Kate Isitt,...
Speelduur : 110 min.

Het was al een tijdje geleden dat ik Demi Moore nog eens aan het werk had gezien. Deze kruising tussen Hitchcockiaanse thriller en "Sixth Sense" achtige mysteries is een wat trage film, die zijn best doet om een mysterieuze uitstraling te scheppen, en er uiteindelijk niet in slaagt om het plot mooi sluitend te krijgen.

Rachel Carlson is een succesvolle romanschrijfster. Ze leidt een rustig leventje samen met haar tweede man, Brian, en haar zoontje Thomas. Op een dag valt Thomas in het kanaal voor hun huis en verdrinkt. Rachel is ontroostbaar, scheidt van Brian en vertrekt naar een afgelegen cottage in Schotland om haar rouw te verwerken. Tijdens haar lange eenzame wandelingen langs de ruige kustlijn ontmoet ze de vuurtorenwachter, Angus McCulloch. Er groeit al vlug een romance tussen hen, en ze maken een afspraak op het dorpsfeest. Angus komt niet opdagen, en wanneer ze bij de dorpelingen informeert, vertellen ze haar dat Angus al 8 jaar dood is, nadat hij zijn vrouw en haar minnaar vermoordde in een vlaag van woede. Verder lijkt de lokale helderziende de aanwezigheid van de geest van haar zoon te zien...

Rosenberg heeft veel aandacht voor de vormgeving. De shots van de Schotse kustlijn en de digitale vuurtoren zijn adembenemend. Visueel is dit één van de prachtigste zaken die ik de laatste tijden heb gezien. Het fotografische talent van Rosenberg verbergt wel wat onaardigheden in het nochtans interessante script. Het bovennatuurlijke van het verhaal en het machiavellisme van de thriller vermengen zich niet altijd op een harmonieuze manier. Ik kan hier niet veel dieper op ingaan om belangrijke momenten uit de film niet te verklappen. Demi Moore zet een goede prestatie neer, en ziet er nog altijd prachtig uit voor haar 45 jaren. De grootste handicap is de traagheid waarmee het verhaal vooruit gaat, waardoor het lijkt alsof er niks gebeurt. Geen film die ik twee keer zal bekijken.


Vinny's Rating : 6/10


Geen opmerkingen: