dinsdag 28 juli 2009

Secret Admirer (1985)


Regie : David Greenwalt
Genre : Komedie
Acteurs : C. Thomas Howell, Kelly Preston, Lori Loughlin, Fred Ward, Dee Wallace,...
Speelduur : 92 min.
Meer info : http://www.imdb.com/title/tt0089981/

Als ik het snoetje van Kelly Preston zie op deze affiche, is het als man moeilijk om mijn tienerfantasieën te onderdrukken. Wat misschien de zoveelste romantische 80s komedie lijkt te zijn, wordt één van de betere in het genre, die de 17-jarige niet tot een belachelijk figuur maakt zoals in "17 Again" (zie review), maar een romantisch figuur. En dat, wel, dat is lief.

Michael Ryan is 17 en verliefd op Debbie Fimple, de dochter van een "dirty harry" achtige flik. Er is een probleem : Debbie gaat al uit met Steve, de gespierde zelfverzekerde sportjongen. Wanneer hij een anonieme liefdesbrief ontvangt, denkt hij onmiddellijk aan Debbie natuurlijk, en schrijft brieven terug. Michaels buddy, Toni, een discreet en rustig meisje, speelt tussenpersoon, maar kan niet weerstaan om zelf de brieven te lezen. Ze vindt de inhoud slecht en herschrijft de brieven voor haar maatje. Debbie is in de wolken : ze moet wel vallen voor de jongen die deze prozaïsche brieven schreef. Intussen zijn die brieven ook toevallig in handen geraakt van hun ouders, die beginnen te denken dat hun partners ontrouw zijn...

Ik vond dit een erg leuke komedie. De film kiest resoluut voor naieve romantiek en positieve gevoelens, en speelt met het idee dat meisjes vroeger met gevoelens bezig zijn dan jongens. Al is het nooit echt billenkletsen, het is ook nooit saai, en zowel de lieflijke Loughlin als Toni, als de moordzuchtig wordende Fred Ward, zorgen voor goede cinema. Enkel Howell, die op dat moment stilaan specialist aan het worden was in dat soort films, laat geen noemenswaardige indruk achter. Dat komt vooral omdat de grappige situaties zich rondom hem afspelen, en niet met hem. 80s muziek, flashy kleding, een hoop grappige escalerende situaties... ik weet niet zeker of dit soort films nog bij mij past, maar het was jeugdsentiment in elk geval.

Vinny's Rating : 7/10

Geen opmerkingen: